BG Soccer Academy logo

Met breek gewoontes soccer academy is het mijn missie om voetballers beter te maken, zowel lichamelijk als geestelijk. Breek gewoontes (bg) soccer academy is gebaseerd op de visie van personal trainer Benjamin Gomes waarin voetbal en fitness gecombineerd worden. De voetbalschool richt zich op vijf pijlers: training, voeding, rust, leefstijl en focus. Het is heel belangrijk dat deze vijf pijlers in balans zijn met elkaar en een niet te scheiden blok vormen als basis voor betere prestaties en een fit en gezond leven als voetballer.

Bij bg soccer academy zijn er veel mogelijkheden voor voetballers van jong en oud, trainers en clubs. Uiteraard zijn er cursussen voor spelers en trainers, maar ook personal training en trainingen in een kleine groep behoort tot de mogelijkheden. De trainingsmethode is simpel. Je traint als een atleet, want bij iedere voetballer moet de atleet naar boven komen die tot het uiterste wil gaan om persoonlijke doelen te behalen. De trainingen en voetbalclinics worden gegeven volgens het fit skills model.

fit skills model

Het fit skills model is ontwikkeld volgens de visie van Benjamin Gomes en richt zich puur en alleen op de fysieke en atletische ontwikkeling van voetballers. In Nederland wordt er nog steeds met veel angst gekeken naar fysieke trainingen voor de jeugd, maar ik zie het als een belangrijke tool om blessures tegen te gaan en spelers te helpen op een veilige wijze tot betere prestaties te komen.

Het model is een hulpmiddel voor spelers en trainers om meer aandacht te schenken aan onderdelen als houding, looptechniek, fysieke vaardigheden, conditie, snelheid en voeding. Door de opbouw van de stappen zorg je op het goede moment in het seizoen voor de juiste conditionele en fysieke prikkels. Het model dient ingezet te worden tijdens de trainingen door de standaard warming-up te veranderen in een voetbalspecifieke minitraining van 25 minuten.

Op deze manier kan je het seizoen goed periodiseren, zorg je voor een aangename afwisseling in de (saaie) warming up en verlies je geen kostbare trainingstijd!

Model explaining the course of the Soccer Academy
Group of kids on Soccer Academy

de academy voor voetballers

Ben jij in staat tot het uiterste te gaan om beter te worden als voetballer? Wil jij in een korte periode sterker, sneller en explosiever worden. Dan is bg soccer academy zeker iets voor jou! De eerstvolgende cursus voor jeugdvoetballers van 6 t/m 14 jaar zal vrijdag 10 februari 2017 van start gaan.

Twaalf weken lang gaan we 1x per week trainen om jou te leren in een korte tijd het maximale talent uit jezelf te halen. Een intensief programma, want naast 1x per week trainen krijg je ook oefeningen voor thuis en ga je samen met je ouders meer leren over voeding.

De kosten voor de cursus zijn 175 eu! Voor dit bedrag krijg je 12 trainingen van 75 minuten, gegeven door een gediplomeerde personal trainer. Daarnaast krijgt iedereen die meedoet een persoonlijk ontwikkelingsboekje, een fysieke begin- en eindmeting, een kledingpakket en een deelnamecertificaat! Durf jij het aan?

cursussen 2017

De cursussen worden gegeven op het terrein van Svc’08, gelegen aan de van Brienenlaan 15 in Wassenaar. Bij slecht weer wijken we uit naar De Gymnastiekfabriek, gelegen in het centrum van Den Haag. De trainingen vinden plaats op de vrijdagmiddag.

datum cursus 1: 10 februari – 28 april
trainingstijden: 17:00 - 18:15

datum cursus 2: 1 september – 17 november
trainingstijden: 17:00 - 18:15

locatie

de academy voor trainers

De eerste train de trainers cursus gaat van start op zaterdag 17 juni 2017 ter voor bereiding van het nieuwe seizoen. Tijdens deze drie daagse cursus leren de trainers hoe het fit skills model ingezet dient te worden om de warming up te veranderen naar een voetbalspecifieke minitraining van 25 minuten. Deze verandering zorgt ervoor dat de trainer zijn spelers op het goede moment gedurende het seizoen kan voorzien van de juiste fysieke en conditionele prikkels.

personal training voor voetballers

Voetballers van jong en oud kunnen ook kiezen voor personal training. Iedere voetballer gaat een op maat gemaakt topsport begeleidingstraject in om zijn of haar persoonlijke doelen te bereiken. Je gaat trainen als een atleet en leert om tot het uiterste te gaan om tot betere prestaties te komen en maximaal resultaat te behalen!

volg bg soccer academy op